Loading…
Fagfestival 2022 has ended
Back To Schedule
Sunday, November 6 • 15:00 - 16:00
Ruslands største uafhængige medie Novaya Gazetas kamp for ytringsfrihed + Uddeling af Amnestys Mediepris 2022

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

”Ruslands censur har reelt forbudt uafhængige medier. Men ytringsfrihed kan ikke afskaffes.”

Sådan lyder det fra chefredaktør Kirill Martynov og journalisterne bag en ny europæisk udgave af Ruslands største uafhængige og anerkendte medie Novaya Gazeta. Sammen med en række kollegaer kæmper han for at få sandheden frem om krigen i Ukraine til sine landsmænd og resten af verden.

I takt med Ruslands ulovlige invasion af Ukraine har Putin strammet grebet yderligere om ytrings- og pressefriheden i landet.

Den 29 år gamle avis Novaya Gazeta suspenderede alle sine aktiviteter i foråret, efter der blandt andet blev vedtaget en lov, der kan give op til 15 års fængsel for at sprede ”falske” informationer om det russiske militær.

For kort tid siden lukkede de russiske myndigheder avisen, som har undersøgt korruption i og udenfor Rusland samt dækket krigene i Tjetjenien. Seks af avisens reportere er blevet dræbt siden år 2000 for deres insisteren på at få sandheden frem, heriblandt den undersøgende journalist Anna Politkovskaya.

I 2021 modtog Novaya Gazetas chefredaktør Dmitry Muratov Nobels Fredspris for at beskytte ytringsfriheden.
Kirill Martynov og hans kollegaer er flygtet fra Putins censur og har valgt at tage kampen op for presse-og ytringsfriheden i Rusland fra nabolandet Letland, hvor de har etableret en europæisk udgave af Novaya Gazeta. Kom og hør om deres kamp for at få sandheden frem til den russiske befolkning, og hvordan europæiske journalister kan hjælpe.

Sessionen er på engelsk.

Amnestys Mediepris 2022
For første gang uddeler Amnesty International Danmark en mediepris, som hylder danske journalister, der sætter fokus på menneskerettighederne. Vinderen kåres af et uafhængigt dommerpanel i slutningen af sessionen. amnesty.dk/ mediepris

Oplægsholdere
avatar for Kirill Martynov

Kirill Martynov

Chefredaktør, Novaya Gazeta Europa
Kirill Martynov er russisk journalist, politolog, filosof og forfatter. Kirill er uddannet filosof ved Moscow State University, og har siden været fungerende som lektor ved Moskvas Higher School of Economics. Politisk redaktør på den uafhængige avis Novaya Gazeta fra 2014-202... Read More →


Sunday November 6, 2022 15:00 - 16:00 CET
Store sal